Medencefűtés napkollektorral

Négyévszakos napkollektoros medencefűtő rendszer

Az egyik legjobb hatásfokú üzemmód a napkollektorok számára a medencék fűtése. A szabadtéri magán és közösségi medencék akkor válnak komfortossá, ha a hűvösebb napokon, májusban és szeptemberben, és a nyári félévben is fűteni lehet őket. Lehetőség van csak medencefűtésre, vagy kombinált módon, használati melegvíz előállításra és fűtésrésegítésre is alkalmas napkollektor rendszerek kiépítésére.

Ha a medencét csak napkollektorral fűtik, egy darab hőcserélőt kell a medence szűrő körében iktatni, ha kazánnal is akkor még egyet kell beépíteni a kollektoros hőcserélő után. A napkollektoros medencefűtését célszerű kombinálni a használati-melegvíz készítésével, ilyenkor a rendszer először a melegvíztárolót fűti, utána kapcsol át automatikusan a medence vizének felmelegítésére.

Napkollektoros medencefűtő berendezéseinkhez nagy teljesítményű, rozsdamentes, csőköteges hőcserélőt kínálunk.

Általános esetben, kültéri medencénél a vízfelület 60%-ának megfelelő felületű napkollektor szükséges.
Ez az arány beltéri medencék esetében kb. 40%.

Kétévszakos napkollektoros medencefűtő berendezés

A rendszerekben lefedés nélküli, fekete színű, termoplasztikus anyagból korszerű eljárással készülő abszorbereket használunk. A medence vizét a napkollektorokon átáramoltatva, közvetlenül melegítjük. A napkollektorok lefedése (hőszigetelése) nem szükséges, mert azok a levegő hőmérsékletéhez közeli hőmérsékleten üzemelnek.

A kollektormező összeállítása és biztonságos rögzítése bármilyen tetőfelületre vagy állványzatra egyszerűen elvégezhető. A medence fűtőrendszere két változatban, a meglévő szűrő, vízforgató rendszerbe integrált, vagy attól független mechanikai kialakításban rendelhető meg. Kézi vagy automatikus működést biztosító felszereltséggel.