Légkollektor-Sörkollektor

Légkollektoros légfűtő és szellőztető rendszereksolar légfűtő és szellőztető rendszerek, ventillátorok, kollektorok

A köznyelvben sörkollektor néven terjedtek el a napenergiát felhasználó légfűtő rendszerek, ugyanis leleményes, barkácsoló kedvű emberek feketére festett sörösdobozok felhasználásával készítettek olyan készüléket, amely a nap hőjét meleg levegő formájában az épület belsejébe vezeti.

Nem szeretne barkácsolni ? Professzionálisan kivitelezett légfűtő rendszert szeretne vásárolni ? Akkor jó helyen jár. A napkollektor mellett cégünk olcsó légkollektor és légfütő rendszereket is forgalamaz.

Ha a téli félévben lakatlan építmények, helyiségek és azok berendezésinek állagmegóvása érdekében van szükség fűtésre és szellőztetésre, a solar légfűtésnek, azaz a légkollektornak nincs alternatívája.

A légkollektor (solar légfűtési rendszer) legegyszerűbb felhasználási módja, hogy nem lakott házak, nyaralók, hétvégi házak, raktárak stb. szárazon tartása és szellőztetése költségmentesen biztosítva legyen. A helyiségek napos időben folyamatosan meleg, száraz levegővel vannak átszellőztetve, ennek köszönhetően megszűnik a nyirkosság, a doh, a penészedés, a kellemetlen szag.

solar légfűtő és szellőztető rendszerek, ventillátorok, kollektorokA fentiek mellett üzemcsarnokok, közösségi házak, pincék, istállók, hajók, ólak és egyéb, a hőmérséklet szempontjából kisebb igényű helyiségek esetében elsődleges fűtésként is alkalmazható.

A solar légfűtő kollektor (légkollektor) a helyiségeket idő járástól függően 20 – 40 °C hőmérsékletű levegővel folyamatosan képes ellátni a fűtési időszak felében, 4 – 8 órán át.

 

A légkollektor berendezés fő részei:

–  hőelnyelő felület
–  4mm edzett vas szegény solar üveg fedés
–  20W-os napelem
–  ventillátor

A rendszer teljesen önellátó, független mindenféle külső energiaforrástól, és nem merülnek fel üzemeltetési költségek!

 

Új termék: Nagy teljesítményű légkollektor

 

Az új, saját fejlesztésű légfűtéses rendszer a napkollektorokéval megegyező 4mm edzett solar üveggel kerül kivitelezésre illetve szinterezett  alumínium házal van ellátva, amely biztosítja a időjárás viszontagságainak való ellenállást. A hátoldalon egy szívó és egy fújó nyílás található, a beépített ventillátor energiaellátását a szintén beépített 20w-os napelem biztosítja. Egy 2nm lég kollektor szerelésre kész egység kb.60-70nm alapterületet képes temperálni

napkollaktor, solar légfűtő és szellőztető rendszerek, ventillátorok, kollektorok napkollaktor, solar légfűtő és szellőztető rendszerek, ventillátorok, kollektorok
napkollaktor, solar légfűtő és szellőztető rendszerek, ventillátorok, kollektorok

Ami szükséges a felszereléséhez két 100-as furat át a falon!

A légkollektor el van látva speciális hőelnyelő bordákkal három szoros átkeringés van a 2nm-es táblán belül.

Be kapcsolt állapotban a napelem egyben a vezérlés is mikor elkezdi sütni a nap a napelem áramot termel és elindul a ventilátor is!

A légkollektor külön táp kábellal rendelkezik mikor nyáron nem használja a ventilátort akkor a napelemmel tud tölteni akkumulátort vagy világítani pl. kerti lámpát üzemeltetni.

Esetleg lehet vele akár hűteni is úgy hogy a ház északi oldalára elhelyezzünk egy plusz ventilátort és így nyáron innen a hűvösebb levegőt szívja be a helységekben!

Lehet még föld kollektorral is kiegészíteni a nyári hűtést, ha plusz csöveket fektetünk le a földben és ezeken keresztül szívjuk a hűvös levegőt be a házban!

A légkollektort egy kész egységben szállítjuk amely tartalmazza a következőket:

     Lég kollektort beépített ventilátorral + 20w-os napelemmel
     Fali szerelőkeretet
     Fali csővezetéket
     Rácsokat
     Kapcsolót

Mérete: 1050mm x 2000mm x 105mm.

Álló illetve fekvő kivitelben is kapható a légkollektor.

Egyszerű a felszerelése, házilag egy kis kéz ügyességgel felszerelhető!

Szeretne többet megtudni a légkollketorokról ? Keressen minket és bővebb információkkal rendelkezésére állunk!

Bemutatótermünkben a  “solar venti” működés közben megtekinthető!